Dienstag, 23. April 2013

Vasil Tabaku: SHQIPERIA JONE

SHQIPERIA JONE

…se Shqiperia
Eshte frymemarrja ime,
Eshte magjia e drites
Brenda shpirtit tim..
Eshte edhe puthja
Edhe perqafimi
Eshte
Dashuria qe me rrit
Shqiperia e mire
Dora e embel e nenes
Buza e dridheshme
Dhe gishtat e lehte
Me pekedheljen
e paperseriteshme
mbi te gjithe pekedhelite
mbi te gjithe dashurite
mbi te gjithe jetet
mbi te gjithe shpresat
mbi te gjithe qiejte
mbi te gjitha buzeqeshjet…
Ka vetem nje Shqiperi
Ka vetem nje enderr
Ka vetem nje LIRI,
Ka vetem nje lindje
Ka vetem nje vdekje
Nje triumf
Mbi te gjithe triumfet
Ka vetem
Nje SHQPERI…


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen