Mittwoch, 24. April 2013

Fehmi Korça: PIKTORI

 
Piktori

I etur puthi dëshiren
e zhveshi lakuriq
Filloi të pikturoj çmendurisht
Nga lindja deri në perendim.

Pikturoi edhe shpresën
ashtu si priti,ashtu i doli
i ngrysur sikur retë e qiellit.
Por duroi e nuk foli.

Filloi e se mbaroi
apstrakti i'u lidhë
sikur gjarpër në dorë,
sikur poetit kur i humbë vargu,
e ndjesisë i shpallë luftë.

Mendoi gjatë,
endrra i rrodhi si lum .
dhe në fund besoi.
Se bota është vet piktur.

Fehmi Korça
Kirchenthumbach

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen