Dienstag, 24. September 2013

Seveme Fetiqi: KOT E KE

 
KOT E KE

Dëshmorëve dhe martirëve të gjetur
në varrezat masive 

Kot e ke t´iu tregosh të pashpirtëve
Se heshtjet tona të mbuluara me dhe
Janë klithjet e lashtësisë sonë shekullore

Kot e ke t´iu tregosh të pandërshmëve
Se plisat e përgjakur e të shkelur
Mbi kurora malesh do të zbardhen prore

Kot e ke t´iu tregosh vrasësve të ëndrrave
Se fshehtësirat zbulohen me lotët e nënave
E këngët përkunden në djepat e përjetësisë

Kot e ke t´iu tregosh mizorëve
Se çdo lulkuqe e mbirë nga gjaku flet
Në çdo rrënjë tonë zgjohet ndërgjëgjëja e drejtësisë

Kot e ke t´iu tregosh çizmeve vdekjeprurëse
Shkëmbinjtë nuk zbuten me shkelje
aty është mbjellur i yni indi dhe gërsheti

Eshtrat nuk bëhen hi
Në cdo asht tatuazh
Me ngjyrë ideali dhe liri

Por…prap
Të pashpirtëve
Kurrë mos ju fol
Për dashuri

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen