Sonntag, 22. Februar 2015

Ramadan Emini - Ide të plagosura


IDE TË PLAGOSURA

Sonda e mendimit
futet thellë e më thellë
në damarët e heshtjes,
në të errëtat e pathëna
në muajin e parë të vjeshtës.


Ide të lagështa nxjerr
nga thellësitë e errëta
të pusit të heshtjes,
të shtresuara aty me kohë,
të shpuara nga maja e heshtës.


Ide të plagosura rëndë
nga brejtësit e kohës,
fashuar me gjak e me lot,
të pathara akoma në diell,
duken si mumie, ashtu kot!


Mbi ide ndërtohet tërë llogosi,
qofshin të lagështa,
të leshta apo të thara,
vezën pa qime e din dhe qerosi,
thonë, fjala ishte e para.


Nëntëdhjetë e nëntë herë
në të thënshin i marrë,
ti mos u ligështo,
me shportën e vogël të ideve
një murë të vogël ndërto!


(R. Emini, 20.02.2015)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen