Montag, 25. August 2014

Asllan Dibrani - Brengat e nënës

 
Brengat e nënës
 
Sa e  brengosur  ishe Ti nënë
Kur në errësirë u ndamë 
E madhe ishe moj nënë
Ti kurrë s`me le të vetmuar.
E pa mposhtur mbete nënë 
Prangat në duar kur mi vuan
Në ballin tënd rrudhat ti përshkonte djersa
Në sytë e tu shkëlqente krenaria
Në zërin tënde dashuria 
Të gufonte zemra  urrejtje 
Ndaj atyre që më prangosen
Pa gjumë dhe  pa ngrënë mbete  
Me ëndërroje  ti nënë
Te gjakosur, e  të përmbytur
Të  përvëluar e të munduar
Shpirti i yt nënë i trazuar 
Për vitet që na ndanë me mungove  shumë
Nënë   edhe kur  kisha dhimbje 
Ti me silleshe gëzime 
Në vizitë  në mes grilash 
Përmes teje nënë 
E shihja Pranverën  me lule të bukura
Edhe vjeshtën shumë ngjyrëshe 
Me mbrëmje dhe  muzgje të kuqërremtë
U çmalleshim  me shikime
Nga kafazi   i burgut me grila të  trash  
 Pa mundur të përqafoj 
Edhe se kisha ndryshuar i tëri 
Edhe se u shtange  në shikimin e parë 
Qëndrove krenare 
As  pikë loti nuk lëshove pran armikut 
Ma ngrohe ti zemrën  nënë 
Më dhe forcë dhe nderë
Atëherë mi  shërove plagët e torturave
Kështu ikën ditët  e netët pa gjumë 
Ikën javët  e muajt, pa mua nënë
Na ndanë vitet deri sa u përqafuam.

Kushtuar nënës sime nga burgu i Nishit 1987 Serbi 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen