Dienstag, 8. Juli 2014

Arif Molliqi - Shënime nga Shkupi

 
( Shënime nga Shkupi)

Sonte gati e theva murin ... gjeneralogjik
Prej origjine brez e kronikë
Vetëm shtërngata dhe zjarri të njejta
Dhe koka e papërkulur e malsorit

Në sytë e tij ... përsëri kryengritje malli...

Provë për një këngë ndryshe
Himn apo ligjërim frazë e ndaluar
Lot e helm duke i përtyp

I trembur më kthehet Zogu... ketë herë
Duke pagëzuar kohën (stinën) që erdhi
Grevë bejnë rrugët degët e lisit
Kaq i ftohtë vjen dielli kur vonon

-Oh!
Në Shkupin e pashëruar ... kafshë e zezë
Kurthë miqesh dashni kanë vue
Mendimi i ligë si këngë qeni
Na detyron qenqe me vajtue

Po udhët a ranë në pritë ... a prita n´udhë
Kur shtëna n´secilin zogë në secilin fëmijë
Dhe gjëmon fjala e gjurmë lë moti
E s´mbeti gjë për t´u dashurue...

(05. 07. 2014)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen